Najisplativije ulaganje novca

najisplativije ulaganje novca

Najisplativije ulaganje novca je model investiranja koji poduzetnicima i investitorima donosi visoke prinose uz mali rizik.

Ulaganje je oduvijek ključno za očuvanje i povećanje bogatstva, no postoje različiti stavovi o tome što je najisplativije ulaganje novca. Kako se razvija tehnologija, tako se razvijaju i novi načini ulaganja koji privlače i sve više malih investitora koji žele oplemeniti vlastiti višak likvidnosti.

Platforma PlatiMe jedan je od tih inovativnih alata koji podjednako privlači velike i male investitore jer pruža mogućnost brzog i sigurnog povrata sredstava te bolji prinos od bankarskih kamata.

No, prije nego prijeđemo na moderne alate za najisplativije ulaganje novca, podsjetit ćemo i na one tradicionalnije kao što su ulaganje u zlato, trgovanje dionicama i ulaganje u fondove.

Najbrža prilika za zaradu u samo 24 sata zasigurno će se sama nametnuti do kraja ovoga članka.

Ulaganje u zlato

Na početku bijaše – zlato. Ovaj plemeniti metal oduvijek je bio „sigurna luka“ u olujnim vremenima pa ne čudi da je i danas jedan od omiljenih oblika ulaganja. Najisplativije ulaganje uobičajeno bude upravo u nesigurnim vremenima jer vrijednost zlata u pravilu raste kada financijska tržišta doživljavaju nestabilnost.

Zato je zlato dobra opcija ulaganja za one investitore koji se žele zaštiti od inflacije ili globalne ekonomske krize. Ulaganje u zlato neće donijeti kamate ili dividende, ali zbog svog statusa sigurnog sredstva i likvidnosti, smatra se dobrim načinom za diversifikaciju portfelja.

Mana je što se ulaganjem u zlato ne mogu rješavati tekući problemi likvidnosti ili pribavljanje kapitala za daljnje ulaganje u poslovanje jer njegova cijena može fluktuirati iz dana u dan.

Zato je ulaganje u zlato dugoročni cilj i u tom kontekstu može biti jedna od metoda za najisplativije ulaganje novca.

Ulaganje u dionice i fondove

Ulaganje novca na burzi, bilo da je riječ o dionicama pojedinačnih tvrtki ili investicijskim fondovima, donijet će veće prinose u usporedbi s tradicionalnim štednim računima, ali ovdje opet govorimo o dugoročnom ulaganju.

Prednost dionica je što imaju potencijal za visoke prinose, a mana je to što dolaze s većim rizikom. Povijest nas je naučila da neočekivane promjene na tržištu dovode do značajnih gubitaka na burzama, što u pravilu ostavlja globalne posljedice.

Investicijski fondovi s druge strane predstavljaju uravnoteženiji pristup za one koji nisu spremni na velike rizike. Pojednostavljeno, modus operandi fondova je da sredstva raspolažu među različitim dionicama i obveznicima, što smanjuje rizik od  većih gubitaka.

Ulaganje u dionice i fondove također može biti najisplativije ulaganje novca, ali osim znanja, nešto sreće i hrabrosti, zahtjeva i strpljenje ulagača jer je riječ o dugoročnim ulaganjima pa za zdravi rast portfelja treba ipak proteći dosta vremena.

Ulaganje u nekretnine

Ulaganje u nekretnine jedna je od najtradicionalnijih i najsigurnijih opcija ulaganja, posebice u zemljama gdje nema poreza na nekretnine. Iako ovo ulaganje u startu zahtjeva nešto veći kapital, dugoročno je riječ o pouzdanoj investiciji koja ima visok potencijal za stabilan prihod kroz najam ili prodaju po višoj cijeni.

Posebice je isplativo ulaganje u nekretnine u onim regijama ili gradskim područjima gdje cijene neprestano rastu.

Ulaganje u nekretnine smatra se najisplativijom ulaganjem novca jer vrijednost nekretnina dugoročno uvijek raste, bez obzira na povremene stagnacije u cijeni ili kratkotrajne padove cijena na tržištu.

Izazovi s kojima se susreću ulagači u nekretnine su visoki početni troškovi i niska likvidnost jer je za prodaju uobičajeno potrebno nešto više vremena pa se prihod ostvaruje sporije u usporedbi s drugim oblicima ulaganja.

Ulaganje na peer-to-peer platformama

Osim gore nabrojanih tradicionalnih oblika ulaganja novca, razvojem tehnologije nastale su i druge metode ulaganja koje su više usmjerene na kratkoročno ulaganje i brzo oplemenjivanje kapitala.

Kriptovalute su posljednjih godina buzz word oko kojeg se lome brojna koplja, međutim pokazalo se da je riječ o ulaganju koje nudi priliku brze zarade, ali zahtjeva temeljito razumijevanje tržišta i spremnost na preuzimanje velikog rizika.

Zato ćemo ih preskočiti u ovome blogu i okrenuti se modelu koji je sve popularniji među poduzetnicima, a riječ je o investiranju na peer-to-peer platformama. Pojednostavljeno, riječ je o modelu koji pojedincima omogućuje da posuđuju novac drugim ljudima ili tvrtkama putem online platformi, a zauzvrat dobivaju kamate na posuđeni iznos.

Riječ je o obliku kreditiranja među pojedincima, ali bez tradicionalnog posredstva financijskih institucija, što cijeli proces ubrzava kako za tvrtke koje traže kapital, tako i za investitore koji su na platformi kako bi oplemenili višak likvidnosti.

Prednost ovakvog ulaganja novca je relativno visoka kamata, ali i mogućnost izbora između sigurnijih i manjih zajmova, odnosno manje isplativih ili zajmova koje nose veći rizik, ali i veći povrat.

Ulaganje na PlatiMe

Jedan od oblika peer-to-peer platforme je usluga PlatiMe koja na hrvatskom tržištu okuplja pošiljatelje, primatelje i otkupitelje nedospjelih e-računa koji su ovakav oblik ulaganja prepoznali kao najisplativije ulaganje novca na kratki rok.

Ovaj inovativni model investiranja postaje sve popularniji među poduzetnicima i investitorima jer donosi čak 20 posto prinosa, a realizacija može biti gotova u samo 24 sata.

Platforma PlatiMe omogućuje pošiljateljima, odnosno tvrtkama koje izdaju elektroničke računa da unaprijed unovče svoja potraživanja i to prije službene valute plaćanja.

Time tvrtke pošiljatelji mogu osigurati likvidnost u samo 24 sata od izlaganja e-računa na platformi, a investitori zarađuju na diskontima koje nude pošiljatelji.

Platforma funkcionira tako da pošiljatelj, odnosno tvrtka koja je izdala račun, izloži taj račun na PlatiMe, a investitori (otkupitelji) mogu birati koji račun žele kupiti.

Proces je brz, siguran i transparentan jer pošiljatelji i otkupitelji potpisuju eUgovore putem naprednog elektroničkog potpisa, a plaćanje se odvija izvan platforme.

Otkupitelj ne mora biti treća tvrtka, to može biti i primatelj e-računa koji će iskoristiti pravo prvokupa i otkupiti vlastito dugovanje uz diskont i tako zaraditi na vlastitom višku likvidnosti.

Za investitore, bili oni primatelji e-računa ili otkupitelji, otkup nedospjelih potraživanja može biti dosta isplativa prilika zarade u kratkom vremenu.

Primjerice, kod računa s većim iznosima i iznos diskonta može biti visok, a otkupitelj će ga naplatiti po cijeni koja je naznačena na računu.

Inovativno rješenje PlatiMe, osim zarade na diskontima u kratkom periodu pruža i visoku razinu sigurnosti jer sudionici moraju zadovoljiti određene kriterije. Zdravlje poduzeća koja sudjeluju na platformi je detaljno iskazano zahvaljujući business intelligence usluzi mojBI, a cijeli proces od izlaganja do davanja suglasnosti i sklapanja eUgovora je automatiziran i osiguran naprednim tehnologijama, što minimizira rizike svih dionika u procesu.

Najisplativije ulaganje novca

Procjena rizika i očekivanog povrata temelj su za pametno ulaganje novca. Tradicionalni oblici ulaganja kao što su ulaganje u zlato, dionice ili nekretnine i dalje pružaju solidne rezultate i imaju svoje poklonike, međutim moderni modeli ulaganja kao što je otkup nedospjelih potraživanja na PlatiMe donose inovativne i fleksibilne opcije ulaganja.

Ako ulagač traži sigurno ulaganje i brz prinos, PlatiMe je idealno rješenje jer investitorima nudi da brzo zarade na diskontima i smanje rizik poslovanja kroz transparentan i siguran sustav otkupa potraživanja.

Čak i za poklonike tradicionalnog ulaganja novca, PlatiMe otvara mogućnost diversifikacije portfelja koji im može olakšati da ostvare svoje financijske ciljeve kroz najisplativije ulaganje novca.

Ostavi komentar